top of page

6 op de 10 Belgen vrezen geen comfortabel leven meer te kunnen leiden na pensioen

Voor u gelezen in De Standaard van 20/11.

De Belg is nog steeds niet gerust in zijn pensioen: liefst 58 procent van de Belgen vreest geen comfortabel leven meer te kunnen leiden na zijn pensioen. Zestig procent van de bevraagden vreest dat de overheid de pensioenen niet zal kunnen blijven betalen. (onderzoek NN)


Gemiddeld gelooft amper 16 procent van de Belgen na pensionering een comfortabel leven te hebben. Opvallend, vooral jonge generaties tot 49 jaar en vrouwen zien hun pensioen niet rooskleurig in. Hoe ouder we worden, hoe meer vertrouwen we krijgen. Toch vreest de helft van de 50- tot 64-jarigen nog steeds het ergste.

De Belgen vertrouwen niet meer op de steun van de overheid als ze met pensioen zijn. Slechts 18 procent gelooft nog dat de overheid onze pensioenen zal kunnen uitbetalen, 23 procent weet het niet heel zeker. Daarbij hebben vrouwen opvallend minder vertrouwen dan mannen.


Hoewel de meerderheid dus niet gelooft in een rooskleurige financiële situatie na pensionering, neemt maar een beperkt aantal Belgen het heft in eigen handen. 28 procent van de bevraagden verwacht zelf geld bij te moeten verdienen om te kunnen rondkomen. Gemiddeld geeft 54 procent aan geen idee te hebben van het bedrag dat ze moeten bijeen sparen.

Aangezien de levensverwachting gemiddeld al op 81 jaar ligt, is het dus de hoogste tijd om stappen te ondernemen en te starten met pensioensparen of een andere vorm van fiscaal sparen. Starten kan tot en met de leeftijd van 54.


Info en uitleg nodig? VLH VERZEKERINGEN helpt je hierbij zeer graag verder.


Commentaires


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page