top of page

VANAF 1 JULI VERDWIJNT DE 'GROENE KAART'

Bewijs van verzekering: de groene kaart verdwijnt!

De internationale motorrijtuigverzekeringskaart, beter gekend als de “groene kaart”, is het officiële bewijs dat het genoemde motorrijtuig door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is gedekt. U ontvangt dit document van uw verzekeraar.

Pas op! De internationale motorrijtuigverzekeringskaart is een verplicht boorddocument. Indien u de openbare weg op gaat, moet u voor uw voertuig steeds de internationale motorrijtuigverzekeringskaart kunnen voorleggen.

U moet altijd in staat zijn om te bewijzen dat uw motorrijtuig is verzekerd. Vroeger was er sprake van de groene kaart. De kaart verandert qua vorm.

Tot 1 juli 2020 neemt de internationale motorrijtuigverzekeringskaart, zogenaamd "groene kaart", de huidige vorm aan van een papieren groene kaart.


Vanaf 1 juli 2020 verandert de vorm van de internationale motorrijtuigverzekeringskaart.

De internationale motorrijtuigverzekeringskaart wordt niet meer op groen papier gedrukt maar

- ofwel op wit papier

- ofwel in elektronische vorm op een witte achtergrond.

De internationale motorrijtuigverzekeringskaart wordt bovendien niet meer dubbelzijdig afgedrukt

Bent u na 1 juli 2020 nog in het bezit van een geldige groene kaart?

Geen probleem! Tot 31 december 2021 blijven de groene, dubbelzijdige, internationale motorrijtuigverzekeringskaarten waarvan de geldigheidsduur nog niet is verlopen, geldig.

Vanaf 1 januari 2022 zijn enkel nog de elektronische versie op een witte achtergrond of de witte papieren versie geldig.

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page